Rostbiff med rotfruktsgratäng

En god rotfruktsgratäng med lite sting och som passar till det mesta! Här serveras den till rostbiff
 
4 port, 10 pp.p.p
 

500 g Potatis
250 g Jordärtskocka
2 Morötter 
1 gul Lök
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 1/2 tsk Sambal oelek
2 klyftor Vitlök
100 g Ost riven 17%
600 g Rostbiff
4 dl Rucola

 

Sätt ugnen på 200°.
Skala och dela potatis, jordärtskockor och morötter i tunna skivor, gärna med en mandolin.
Skala och skiva löken.
Varva rotfrukter och lök i en gratängform.
Salta och peppra mellan lagren.
Blanda grädde, sambal och hackad vitlök. Häll det i formen och toppa med riven ost.
Tillaga i ugn ca 50-60 minuter.
Håll koll och lägg gärna på folie sista kvarten.
Tänk också på att tillagningstiden varierar beroende på tjockleken på rotfruktsskivorna.
 
Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar. Lägg i ugnsfast form och sätt in i ugn samtidigt som gratängen. Använd gärna stektermometer. Ta ut och låt vila i ca 10-15 minuter. Skär upp och servera rostbiffen med gratäng och sallad. Tips! Rostbiff ska helst inte stekas för länge, en lagom rosa kärna får man vid ca 65-70 grader och det tar ungefär lika lång tid som gratängen. Men ugnar är olika så för att vara säker, använd stektermometer.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
 
Bjud in så många ni vill =) På så sätt missar ni aldrig ett recept =D