Kyckling med klyftpotatis och senapssås

Fantastiskt god och absolut inte sista gången jag gjorde denna underbara rätt!
Jag brukar sällan gilla varken vin eller senap i maten men detta var sååå gott.
4 port, 10 pp.p.p
800 g potatis
500 g morötter
2 tsk rapsolja
600 g kycklingfilé
2 tsk margarin
vitlök
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk grovkornig senap
2,5 dl matlagningsgrädde 4 %
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
En halv kruka sallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Skla och dela potatis och morötter i klyftor och lägg i en långpanna.
Ringla över oljan och krydda med salt. Tillaga i ugn ca 30 minuter.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dom i margarin.
Lägg ner hackad vitlök bland kycklingen och fräs med. Tillsätt vin och senap och låt det koka ihop.
Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med potatis, sås och sallad