Köttfärsgryta med ris

Denna rätt slukade samtliga personer i sig på några minuter =)
Jättegod! Perfekt med ris till å jag äter alltid köttfärs med pasta =)
4 port, 13 pp.p.p
0,5 purjolök
1 röd chilipeppar
250 g färska champinjoner
1 bit ingefära, ca 3 cm
1 äpple
1 msk rapsolja
500 g nötfärs max 10%
4-5 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl vatten
250 g ris
1 broccolistånd
Strimla purjolök och chili, dela svampen i kvartar, skala och riv ingefära och skiva äpplet i mindre bitar.
Hetta upp olja i en gryta och stek purjo, chili och svamp.
Tillsätt färs och fräs den smulig. Slå i soja, honung, vin, vatten, riven ingefära och äpplebitarna. Smaka av med salt och peppar. Låt det småkoka ca 10 minuter.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och koka knappt mjuka i lättsaltat vatten.
Skär broccoli i mindre buketter och koka knappt mjuka i lättsaltat vatten.
Servera färsgrytan med ris och broccoli.