Het kasslergratäng med pressad potatis

Såååå god denna var! Lite sting i den men ändå så att alla i familjen åt med god aptit.
 
4 port, 11 pp.p.p
 

500 g kassler
2 tsk margarin/smör
1 paprika
0,5 purjolök
0,5 msk potatismjöl
800 g potatis
1 påse sallad
0,5 ask körsbärstomater

Sås:
2 dl fraiche 5 %
2½ dl matlagningsgrädde 4 %
1 dl chilisås het
1-2 tsk curry
1-2 tsk sambal oelek
vitlök

 

Sätt ugnen på 225º.
Skiva kasslern och lägg i en smord ugnsfast form.
Strimla paprika och purjolök och lägg över kasslern. Pudra över potatismjöl.

Gör såsen: Vispa ihop fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, curry, sambal oelek och pressad vitlök. Häll såsen över kasslern och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills den är klar.

Koka potatis.

Servera kasslergratängen med pressad potatis, sallad och tomater.