Marockanska köttbullar med couscous

Överraskande goda faktiskt!!!!
 
4 port, 13 pp.p.p
 
 
500 g nötfärs max 10 %
0,25 solovitlök

1-3 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk margarin
3 morötter
1 tsk rapsolja
2 dl couscous
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse ruccola
1,5 dl gräddfil

 

Blanda färs, pressad vitlök, sambal, spis- kummin och ägg. Krydda med salt och peppar och rulla till köttbullar. Stek dem i 4-5 minuter i margarin.
Skala och skär morötter i slantar. Hetta upp oljan och fräs morötterna någon minut. Vänd ner couscous och rör runt. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt sjuda 2 minuter.
Täck med lock och dra av kastrullen från värmen. Låt dra i ca 5 minuter. Vänd ner ruccola. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med en klick gräddfil.