Schackrutor

Nåja, inte de vackraste man skådat, men något av de godaste schackrutor vi ätit. 
Spröda, möra och ljuvliga!
Men skall dom se köpta ut finns det i affären, något säger mig ändå att hembakat är godast =)
 
Jag gjorde 55 kakor och viktväktar man så blir 1 kaka 1 pp.
Lite värde tycker jag, men problemet är nog att hålla sig till just 1, då hela satsen blir 81 pp haha.
 
200 g margarin eller helst smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl, eller något mindre
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
 
Hacka samman smör, mjöl och socker till en smidig deg.
Dela degen i 2 delar och smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao.
Rulla ut respektive deg i 2 jämna längder. Lägg en ljus bredvid en mörk och ytterligare ett lager tvärtom så att schackmönster uppstår.
Tryck till lätt och lägg kallt en stund, ca 30 min i kylen.
Skär längderna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda schackrutorna i 200 grader varm ugn ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Förvara i burk med lock eller frys in!