Kanelbullekladdkaka

Jag skall erkänna!
Jag var djupt skeptisk till denna kaka då jag dels älskar kanelbullar och dels älskar kladdkaka.
Det kan INTE bli en bra kombo.
Men dra mig i gatan så gott det var! Det bästa av två världar – kladdkaka och kanelbulle i ett!
Tur jag gjorde två på en och samma gång.
Denna kommer garanterat ätas ofta. 
Så sjukt gott!!!!
Och så lätt att slänga ihop när man är sugen på något gott.
Oftast har man alla ingredienser hemma vilken också är en fördel.
 

10–12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
pärlsocker

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

 

Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

 

Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

 

 

Om man viktväktar är hela kladdkakan på 75 pp.

Delar man den i 12 bitar blir det 6 pp per bit utan grädde.

 

 

#1 - - Karins Kök:

Har sett den här varianten av kladdkaka på flera ställen nu och jag blir såå sugen att testa! Kanske ska göra en till sista april :-)