Kyckling med bambu

Smakar som riktig kinamat, sa barnen =)
4 port, 9 pp.p.p
400 g strimlad kycklingfilé
1/2 dl kinesisk soja
1 dl hoisinsås
1-3 tsk hackad vitlök
1-3 tsk riven ingefära
1-3 tsk röd finhackad chili
150 g purjolök
2 små morötter
2 små broccoli
225 g bambuskott
3 tsk matolja
1-3 tsk sesamolja
6 dl kokt ris
Marinera kycklingen i soja, hoisin, vitlök, ingefära och chili i minst 15 min.
Strimla purjolök och morötter, dela broccolin i små buketter.
Hetta upp 1 tsk olja i en wok, stek kycklingen tillsammans med marinaden i ca 3-4 minuter.
Lägg kycklingen och stekskyn åt sidan, torka ur pannan.
Hetta återigen upp woken med 2 tsk olja, stek grönsakerna i några minuter och tillsätt sedan kycklingen med skyn.
Smaksätt med sesamolja, salt och peppar.
Servera med ris