Hackebiff med pressgurka

Mums!
Ett av våra favoriter i gruppen husmanskost!
Ett av våra favoriter i gruppen husmanskost!
Portioner: 4
ProPoints värde/port: 11
400 g nötfärs max 10%
2 msk matlagningsgrädde max 4%
1 ägg
2 msk vetemjöl (till panering)
2 tsk flytande margarin
1 kg potatis
Pressgurka
1/2 gurka
1 1/2 msk socker
1 ½ msk ättika 24%
1 dl vatten
3 msk hackad kruspersilja
Skiva gurkan tunt (gärna med osthyvel), salta gurkan och lägg den i ett durkslag med några tallrikar som tyngd. Låt det ligga 15 minuter, krama ur gurkan och lägg den i en skål.
Blanda samman socker, ättika och vatten, rör om så att sockret löser sig.
ProPoints värde/port: 11
400 g nötfärs max 10%
2 msk matlagningsgrädde max 4%
1 ägg
2 msk vetemjöl (till panering)
2 tsk flytande margarin
1 kg potatis
Pressgurka
1/2 gurka
1 1/2 msk socker
1 ½ msk ättika 24%
1 dl vatten
3 msk hackad kruspersilja
Skiva gurkan tunt (gärna med osthyvel), salta gurkan och lägg den i ett durkslag med några tallrikar som tyngd. Låt det ligga 15 minuter, krama ur gurkan och lägg den i en skål.
Blanda samman socker, ättika och vatten, rör om så att sockret löser sig.
Häll det över gurkan och låt det stå i kyl minst 1 timme.
Blanda ner persiljan när det är dags att servera.
Blanda färs, grädde och ägg, krydda med salt och peppar.
Blanda färs, grädde och ägg, krydda med salt och peppar.
Forma åtta fina, höga biffar och vänd dem i mjölet, det ska bli ett tunt lager mjöl runt om,
Bryn biffarna runt om i margarinet, efterstek i ugn, 175° i cirka tio minuter.
Servera biffen med potatis och pressgurkan.