Hackebiff med pressgurka

Mums!
Ett av våra favoriter i gruppen husmanskost!
 
Portioner: 4
ProPoints värde/port: 11

400 g nötfärs max 10%
2 msk matlagningsgrädde max 4%
1 ägg
2 msk vetemjöl (till panering)
2 tsk flytande margarin
1 kg potatis
Pressgurka
1/2 gurka
1 1/2 msk socker
1 ½ msk ättika 24%
1 dl vatten
3 msk hackad kruspersilja

Skiva gurkan tunt (gärna med osthyvel), salta gurkan och lägg den i ett durkslag med några tallrikar som tyngd. Låt det ligga 15 minuter, krama ur gurkan och lägg den i en skål. 
Blanda samman socker, ättika och vatten, rör om så att sockret löser sig.
Häll det över gurkan och låt det stå i kyl minst 1 timme.
Blanda ner persiljan när det är dags att servera. 

Blanda färs, grädde och ägg, krydda med salt och peppar.
Forma åtta fina, höga biffar och vänd dem i mjölet, det ska bli ett tunt lager mjöl runt om,
Bryn biffarna runt om i margarinet, efterstek i ugn, 175° i cirka tio minuter.
Servera biffen med potatis och pressgurkan.