Budapestrulle

 

Riktigt kanongod! Första gången jag gjorde denna och kommer garanterat bli fler gånger!!!!

 

6–8 bitar


150 g hasselnötter
6 äggvitor
4 dl strösocker
½ dl marsanpulver för kokning
½ dl maizena majsstärkelse


Fyllning
3 dl vispgrädde
Hallon

 

Garnering
florsocker
ca 25 g mörk choklad
ca 25 g hasselnötter, hackade

 

Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötterna fint i en mandelkvarn.


Vispa äggvitorna till ett skum. Häll i sockret under tiden du vispar till en fast och blank maräng.


Blanda nötterna, marsanpulvret och maizena. Vänd ner, vispa inte, blandningen i marängsmeten.


Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut nötmarängen jämnt, ca 30 x 35 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna och vänd sedan upp den på ett annat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det gamla papperet.


Vispa grädden.


Bred grädden över marängen och fördela hallonen ovanpå. Låt det ligga så i ca 5 min innan du rullar ihop allt som en ”rulltårta”.


Sikta lite florsocker över rullen. Smält chokladen försiktigt i mikron och ringla den över. Strö över nöthacket. Skär rullen i lagom stora bakelser vid servering.