Moussaka

Riktigt god med aubergine istället för potatis.
En moussaka på grekiskt vis är lättlagat och väldigt gott! Ännu saftigare och mer smak dagen efter..
4 pers, 7 pp per p.
400 g Nötfärs 10%
2 st Lök, 1 dl hackad
2 klyftor Vitlök, 1 msk hackad
1 msk Tomatpuré
4 dl Tomater krossade
2 st Aubergine, stora
1 msk Olivolja
3 dl Lättmjölk 0,5%
1 1/2 msk Vetemjöl
1 st Ägg
1 dl Ost riven max 17%
Hetta upp en fettsnål stekpanna och bryn lök, vitlök och köttfärs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg, Tillsätt tomatpuré och låt det bryna ytterligare 30 sekunder och slå sedan i tomaterna.
Låt det koka sakta ca 30 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor, pensla dem med oljan. Stek auberginen på båda sidorna.
Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg.
Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form, baka i ugn, 190° i 30 till 40 minuter. Servera moussakan med en sallad.