Kyckling Provencale

Här kommer recept på en av mina bästa favoriter som middag och även bjudmat!
Dessutom är det ett viktväktarrecept och hela familjen älskar maten. 
4 personer räcker nästan inte till familjen. Jag rekomenderar en extra laddning eller en stooooor sallad till!
 
 
4 port, 10 proproints per person
 
600 g potatis
2 tsk olja
700 g kycklingfile
2 tsk flytande margarin
2 dl hönsbuljong
100 g färskost med vitlök och örter max 15 %
sallad
 
Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över olja.
Stek i ugn 225 grader i ca 30 minuter, rör om någon gång under tiden. 
Krydda kycklingfilen med salt och peppar. Bryn i margarin och efterstek i ugn ca 20 min.
Koka ur stekpannan med buljong och koka skysås tills den reducerats till hälften. Ta ut potatis och kyckling och skiva kycklingen och lägg kycklingen ovanpå potatisen. 
Klicka ut vitlöksosten över kycklingfilén. 
Sätt in formen i ugnen ca 4-5 minuter.
Servera med skysås och sallad.
 
Sååå gott!!!!