Krusbärskaka med toscatäcke

 Finns det något godare än att plocka frukter och bär från trädgården?
Jag har ingen egen men är lyckligt lottad att pappa har en jag får gå lös på! Har jag vänner som vill dumpa frukst och bär är ni välkomna =D
Hem följde massa krusbär och detta blev vad som bakades.....
I stället för krusbär kan man använda hallon till denna kaka med syrlig udd. 
Superdupergod och den kommer garanteras bakas fler gånger.
 
12 bitar: 
150 g smör
2 dl strösocker + 1 msk strösocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
250 g krusbär
1 st citron, rivet skal
 
toscatäcke:
50 g smör
0.5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån
 
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt. Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner skalet i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Blanda krusbären med 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Blanda i mandeln.  Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna.
5. Servera den ljumma kakan med vaniljsås till.