Rotsaksbiff med örtsås

Härliga rotsaksbiffar som har fått fina sesamfrön, serveras med en fraiche sås.
Jag som egentligen aldrig äter vegetariskt blev faktiskt possitivt överraskad av denna rätten.
Barnen gillade den INTE, så mamma fick hämta en portion och tom hon åt det!
Jag som inte brukar gilla sesamfrön tyckte denna paneringen gjorde hela rätten!
Jag som inte brukar gilla sesamfrön tyckte denna paneringen gjorde hela rätten!
1 portion är 8 pp och detta receptet är för 1 person!
1 potatis
2 morötter
1 palsternacka
1/4 st Purjolök
1/2 klyfta pressad vitlök
1/2 msk Timjan, hackad
1 tsk Senap gärna grovkornig
1 äggvita
2 msk Ströbröd
1 1/2 msk sesamfrön
1 tsk Margarin flytande 80%
3/4 dl Fraiche 5%
1 msk gräslök
1 dl blandad sallad
1 strimlad morot
Skala och riv potatis, 2 morötter och palsternacka.
Blanda det med hackad purjo, vitlök, timjan, senap, äggvita och ströbröd. Krydda med salt och peppar.
Forma till biffar, vänd dem i sesamfrö och stek i margarin på båda sidor.
Blanda fraiche med gräslök, salt och peppar.
Servera biffarna med sås och sallad med strimlad morot.