Ambrosiakaka

Vill man lyxa till den ännu mera kan man dela kakan i två delar och fylla med en god vaniljkräm.
Eftersom att jag försöker tänka LITE på vikten men ändå bjuda familjen på goda bakverk gjorde jag den basic.
12 bitars kaka
Kaka:
125 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
3 dl florsocker
1 msk vatten, 1 msk citronsaft samt 1 msk koncentrerad fun light apelsin
4 msk syltade apelsinskal
Smörj och bröa en form.
3 dl florsocker
1 msk vatten, 1 msk citronsaft samt 1 msk koncentrerad fun light apelsin
4 msk syltade apelsinskal
Smörj och bröa en form.
Smält matfettet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i ca 25 minuter på 150 grader.
Låt kallna.
Blanda florsocker och vätska. Bred glasyren över kakan. Strö på apelsinskalen.
Eftersom jag viktväktar har jag räknat ut antal propoints.
I denna kakan blir antalet 6 points.