Pyttipanna på grekiskt vis

 
Detta kallar vi grekisk pytt i panna! Fetaost, sambal oelek och ingefära är vi inte vana vid i pytt, men prova ska du se - här har vi temperament!
 
4 pers, 7 points, alt 1 pp.p.p
 
500 g potatis
500 g fläskfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
2 rödlökar
3 tomater
100 g fetaost
 
MARINAD
1 dl olivolja
kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
 
SÅS
1 burk fraiche
2 msk lättmajonnäs
Pressadf vitlök efter smak
Italiensk salladskrydda
 
Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar.
 
Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna. Sätt in i ugn 225° ca 10 minuter.
Lägg på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och fetaosttärningar.
Stek ytterligare 15 minuter.
Blanda samman fraiche, majonnäs, 4 vitlöksklyftor och salladskrydda till en sås och servera till pytten.
 

Jag finns även på facebook med alla recept, där jag uppdaterar när bloggen uppdateras!

Gå gärna med i gruppen och bjud in dina vänner

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/