Kycklingsoppa med rotfrukter

Jättemättande och god soppa som passar perfekt på hösten
 
4 port, 3 SP per portion
 
2 morötter
100 rotselleri
1 klyfta vitlök
1/2 purjolök
2 tsk flytande margarin
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk curry
1 tsk körvel
1 tsk dragon
600 g kycklingfilé
2 dl matlagningsgrädde 4%
1 msk färsk persilja

Skala och skär morötter och rotselleri i små tärningar, finhacka vitlök och strimla purjo. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjo och låt fräsa glansig.

Häll på vatten och lägg i buljongtärning, curry, körvel, dragon och låt koka upp.

Skär kycklingfilén i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills kycklingen är klar.

Häll på matgrädde, smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: