Färs och kantarellpaj

Jättegod paj! Härligt nu på hösten att laga mat på kantarell från skog och mark =)
 
4 port, 10 PP.p.p eller 11 SP.p.p
 
3 dl vetemjöl
100 g flytande Margarin
2 msk Vatten
2 gula Lökar
2 klyftor vitlök
2 tsk rapsolja
2 msk Tomatpuré
300 g kantareller
400 g kycklingfärs 5%
2 dl Fraiche 5%
1 tsk salt
1 dl riven ost 17%
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°.

Blanda ihop mjöl, margarin och vatten. Tryck ut i en pajform, nagga den och grädda i ugn ca 10 min.

Hacka lök, vitlök och stek i olja tillsammans med tomatpuré. Tillsätt kantareller och fräs med ett tag. Tillsätt färs och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Lägg över färsblandningen i pajskalet.

Blanda samman fraiche och ost och häll över köttfärsblandningen.

Baka pajen i ugn ca 15-20 min tills den fått fin färg. Servera med en sallad.

 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: