Fylld fläskytterfilé med örtpotatis

Det är värsta lyxmiddagen och såååå gott.
Dottern hade tom en kompis hemma och jag fasade hur det skulle gå med tanke på att varken soltorkade tomater, feta eller oliver är direkt barnmat. Dom rensade tallrikarna haha
 
4 port, 12 pp.p.p
 
12 potatisar
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
½ msk olja
salt och peppar
 
600 g fläskytterfilé
1 msk olivolja
90 g fetaost, max 10%
4 soltorkade tomater
8 gröna oliver
rosmarin
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisarna på hälften och lägg dom på en plåts med bakplåtspapper.
Lägg örterna i en skål. Pressa i vitlöken och häll på oljan. Pensla på örterna på potatisen. Ha i ugnen i ca 40 minuter.
Bryn filén runtom i en stekpanna tills den får färg. Ta upp den och skär några skåror (några cm djupa).
Smula fetaosten i en skål. Hacka tomater och oliver och blanda med fetaosten och rosmarin. Fyll skårorna med fetaoströran.
Ha köttet i en ugnsfast form och ha i ugnen i 20 minuter.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: