Teriyakikyckling med paprikaris

 Mycket gott!!!!
 
 
4 port, 12 sp.p.p
 

600 g kycklingfilé
250 g basmatiris
1 paprika
0,5 romansallad
0,5 gurka

 

Teriyakisås:
1 dl japansk soja
6 msk vatten
2 msk strösocker
1-2 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk torkad ingefära
1-2 msk maizenaredning

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop ingredienserna (utom maizenaredning) till teriyakisåsen i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig.
Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i maizenaredning under omrörning.
Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, späd med lite vatten.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra och häll över teriyakisåsen.
Tillaga i ugn ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Tärna paprikan och blanda med det kokta riset. Servera tillsammans med kyckling, sallad och gurka.
 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.
 

Ni hittar mig på: