Chicken vindaloo

Jättegod!!
 
4 port, 12 sp.p.p
 
1 gul lök
1 tsk rapsolja
1 förp krossade tomater
0,5 dl vatten
0,5-1 tsk sambal oelek
0,5 solovitlök
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel
0,5 tsk garam masala
600 g kycklingfilé
250 g ris
2 dl turkisk yoghurt 10%
1 msk honung
0,5 romansallad
 
 
Skala och klyfta löken.
Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg.
Lägg i de krossade tomaterna och vatten.
Tillsätt sambal, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala.
Salta och peppra och låt puttra ihop.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg ner i grytan och låt koka tills kycklingen är klar.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda yoghurt med honung i en skål.
Servera vindaloon med ris, honungsyoghurt och sallad.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: