Skinka med mexikanska influenser

 
4 port, 11 sp.p.p ( för er som viktväktar)

 

600 gram skinka i bit
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk flytande margarin
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 dl mjölk 0,5%

 

Marinad:
2 tsk olja
2 msk vatten
1 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
1 msk oregano

 

800 gram potatis
250 g morötter
1 persiljerot
1 palsternacka
1 tsk oljaSätt ugnen på 225°.

 

Blanda samman marinaden i en plastpåse.
Skiva köttet i 1,5 cm tjocka skivor, lägg i påsen och vänd runt i marinaden.
Låt köttet ligga där medan du skalar och skär potatis och rotfrukter i klyftor.
Lägg potatis- och rotfruktsklyftor i en ugnsfast form, häll på olja och salt och blanda runt.
Sätt in i ugn i ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
Krydda skinkskivorna med salt och peppar. Stek i margarin tills de fått fin färg, slå på grädde och mjölk och låt puttra på låg värme.
Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Servera köttet med sås och ugnsrostade rotfrukter.
 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: