Mexikansk korvgryta

Denna rätten gick inte hem öht i vår familj....
INGEN gillade den. Men eftersom smaken är som baken så kanske ni gillar den =) 
 

4 port, 14 sp.p.p ( för er som viktväktar)

 

4 tortillabröd
500 g chorizo 9%
1 gul lök
2 tsk flytande margarin
Vitlök
1 förp krossade tomater
1 dl vatten
1 förp svarta bönor
1 avokado
1 ask körsbärstomater
0,5 romansallad
1 dl fraiche 5%

 

Taco kryddmix:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär korvarna i bitar.
Skala och hacka löken, fräs den i margarinet.
Pressa i vitlök och lägg i korv och bryn lätt.
Häll på krossade tomater, vatten och tacokryddorna.
Låt puttra i 10 minuter.
 

Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper och ställ in mitt i ugnen i 5 minuter.
Lägg i avrunna bönor i korvgrytan innan servering.
Smaka av med salt och peppar.
Skär avokado och tomater i bitar och blanda med salladen.
Bryt tortillan i bitar och servera tillsammans med korvgrytan, sallad och en klick fraiche.
 

Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: