Kycklinglåda med ugnsrostade rotfrukter

Denna rätten var STARK så var försiktig med sambal oeleken.....
 
4 port, 10 sp.p.p ( för er som viktväktar)

 

600 g kycklingfilé

1 dl fraiche 5%
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1-2 msk kinesisk soja
1-2 tsk sambal oelek
0,5 påse morötter
2 palsternackor
1 tsk olivolja
200 g råris

 

Sätt ugnen på 200°.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
Koka upp fraiche, grädde, soja och sambal. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugn ca 30 min eller tills kycklingen är klar.
Skala och dela morötter och palsternacka.
Lägg i en ugnsform och ringla över olja. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Servera riset till kycklingen tillsammans med de ugnsrostade rotfrukterna.


Nu finns jag även på facebook med alla recept!

Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: