Päron och chokladmousse

 
3 mellanstora päron
2 msk smör
3 msk socker
 
Mousse:
100 g mörk choklad
3 dl grädde ( Som viktväktare väljer jag milda visp)
2 äggulor
 
1 dl grädde
25 g riven choklad
 
Skala och kärna ur och dela päronen i klyftor.
Hetta upp smör och socker och stek päronen mjuka i blandningen.
Låt päronen svalna.
 
Mousse:
Hacka och smält chokladen över ett vattenbad.
Vispa grädden fast och rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
Tillsätt lite av den vispade grädden i chokladblandningen och rör om.
Vänd ner chokladblandningen lite i taget i grädden och rör med stora luftiga tag.
 
Fördela päronen i 4 glas.
Klicka ut moussen på päronen och låt stå svalt i kylen ca en timma.
Vispa grädden och spritsa den på moussen.
Garnera med riven choklad.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 
https://www.facebook.com/groups/487572974754908/