Maräng pavlova

Läcker och oemotståndlig.
Denna efterrätt tål att göras om och om igen, variera gärna med olika frukter och bär.
 
8 port, 5 pp.p.p
 
4 Äggvitor
1 krm Salt
2 1/2 dl Socker
1 msk Majsstärkelse
2 tsk Vaniljsocker
citronsaft
 
Färsk frukt tex:
1 banan
1 dl hallon
1 kiwi
1 dl jordgubbar
10 vindruvor
2 dl Vaniljvisp 12% (ovispad)
 
Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning.
Vispa länge, 8-10 min, smeten skall bli lite seg och glansig, ungefär som smeten i en kokosboll/gräddbulle. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och citronsaft under lite mer försiktig vispning.
Lägg smeten i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Cirkeln ska se ut ungefär som ett uppläggningsfat med kanter och en liten fördjupning i mitten.
Sätt in kakan i ugn 225 grader, sänk genast värmen till 125 grader.
Grädda i 1 ½ timme.
Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Vispa vaniljvispen och fyll marängen med den samt skalade, hackade och skivade frukter och bär.
 
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: