Apelsinkyckling med klyftpotatis

Jättegott!!!!
 
4 port, 11 Sp.p.p
 
500 g kycklingfilé
2 tsk margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 apelsin med saft och skal
2 dl fracihe 8 %
4 dl sockerärtor
12 potatisar
1 tsk paprikapulver
 
Skala och klyfta potatisen.
Bred ut dem på en bakpappersklädd form.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Droppa över hälften av fettet och tilltaga i ugnen på 200 grader i 30-35 minuter.
Vänd dom då och då.
 
Lägg kycklingen i en teflonform och skär ett par sneda skåror i varje filé.
Pensla med resten av fettet och krydda med salt och peppar.
Droppa över apelsinsaft och skal.
Ställ formen vid sidan av potatisen 20-25 minuter.
Tag ut kycklingen.
Höj temperaturen till 225 grader.
Häll på creme fraiche och gratinera 5-6 minuter.
Stick med en köttnål och kontrollera att kycklingen är färdig.
Servera kycklingen med klyftpotatis, lätt kokta sockerärtor och sallad
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på: