Marängtårta med nutellafrosting

Detta fick bli årets påsktårta =) 
Supergod blev den.
 
10 bitar
 
Botten
1 1/2 dl äggvita
3 1/2 dl strösocker
50 g mörk choklad
 
Nutellafrosting
175 g smör, mjukt
4 dl florsocker
200 g Philadelphiaost
100 g  rumstempererad Nutella
 
Till garnering
cirka 50 g mörk hyvlad choklad
2 msk hasselnötter, hackade
 
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till cirka 55-60 grader under vispning.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat.
Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
Rita upp två cirklar, cirka 20 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 minuter.
Du kan öppna ugnen en gång under gräddningen och släppa ut lite ånga.
De är färdiga när undersidan på marängerna känns torr och släpper från papperet.
Ta ut plåten ur ugnen och flytta över bakplåtspapperen med marängerna till ett galler - annars blir de fuktiga i botten.
Låt marängerna svalna på papperen.
 
Frosting:
Vispa upp smöret.
Sikta florsockret, det är viktigt att sikta så att det inte blir klumpar, och vispa i det i smöret.
Tillsätt Philadelphiaost och vispa till en slät frosting. Blanda i Nutella.
 
Bred hälften av frostingen över den första marängbotten, lägg på den andra botten och bred över resten av frostingen.
Garnera med hyvlad, mörk choklad och hasselnötter.
 
Nu finns jag även på facebook med alla recept!
Där läggs recepten med länkar hit upp vid varje nytt inlägg, allt för att du inte skall missa något.
Joina gruppen och ta med era vänner.

Ni hittar mig på:
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

blondiiesmatochbak.blogg.se

Mat, något vi alla måste få i oss! Här är en blogg med vikt(väktar)vänliga recept! De recept är uträknade med propoints baserade poäng och det är allt från vardagsmat till vardagslyx! Mat och bak i alla dess former! Några recept kommer från gamla böcker, omräknat i nya systemet, andra från nya böcker, några från matkassen och många är egna recept jag räknat om. Efter att ha gått ner över 20 kilo blev jag guldmedlem i dec -15 Smaklig måltid!

RSS 2.0