Jamaicansk kyckling med ananas

Dröm dig bort till Karibien med denna rätt.
Kyckling kryddad med kryddpeppar, kanel, timjan och chili bakas i ugn med ananas och lök och serveras med ris. Så himla gott
 
4 port, 9 pp.p.p
 

400 g Kycklinglårfilé
300 g Ananas konserverad i juice
1 gul Lök
1/2 tsk Kryddpeppar
1/2 tsk Kanel
1/2 tsk Timjan
1/2 röd Chilipeppar
1/2 krm Muskotnöt
2 dl Ris okokt
1 dl Kokosmjölk lätt
100 g Sallad
1 msk Olivolja
1 Lime

 

Sätt ugnen på 200°.
Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form.
Lägg på ananas och häll på juicen.
Skär löken i bitar och strö över tillsammans med kryddor och finhackad chili.
Riv över lite muskotnöt.
Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset, byt ut 1 dl vatten mot 1 dl kokosmjölk.
Blanda sallad med olja och saft från lime.
Servera kyckling tillsammans med ris och sallad.
 
 
Om du går med i min grupp på facebook missar du aldrig ett recept: https://www.facebook.com/groups/487572974754908/
Där lägger jag ut alla recept som publiceras.
Joina gruppen och bjud in dina vänner