Morotskaka
En morotskaka ska vara riktigt saftig och vacker att servera!
Det finns många recept på den här saftiga, amerikanska morotskakan.
Men det här är det bästa och saftigaste receptet på morotskaka jag provat....
HELT amazing!
HELT amazing!
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Bred frostingen över morotskakan.
Till glasyren använde jag
1 dl florsocker, 1 msk kakao och 1 msk vatten. Blanda florsocker och kakao klumpfritt, tillsätt vatten och rör ut till en slät glasyr
Eftersom jag viktväktar har jag räknat om kakan i propoints.
Vilket gör att de där 3 bitarna inte känns lika okej längre och helt plötsligt förklarar mitt plus på 0,3 på vågen.
Dock imponerande det bara blev så lite plus haha
Hela kakan är 135 propoints.
Delar man kakan i 12 bitar som jag gjorde blir varje bit 11 pp