Champinjonsnurror Och Pestosnurror

 
 
Kyld smördeg är ett underbart hjälpmedel när man vill bjuda på knapergoda snurror med olika fyllningar.
 
Till ca 40 snurror behövs
 
1 förpackning kyld smördeg
1 burk röd eller grön pestosås
1 burk champinjonkräm
1 ägg att pensla med
 
Rulla ut degen och dela den i 2 ark med måtten 25*21 cm
Bred på ett lager pesto på ena arket och ett lager champinjonkräm på det andra.
Rulla ihop varje ark till en fast rulle.
Lägg rullarna i frysen någon timme så går det lättare att dela i skivor.
Sätt ugnen på 225 grader. kär rullarna i tunna skivor.
Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 10 - 15 minuter.
Dessa kan du baka några dagar i förväg och lägga i frysen. De är lätta att ta fram och värma i ugnen.
 
Om dina snurror blir mjuka kan de värmas i 225 graders ugn några minuter före servering. Då blir de knapriga igen.
 
Istället för pestosås eller champinjonkräm kan smördegsarken täckas med riven ädelost, följ i övrigt receptet.
 
 
Om man viktväktar kan man tänka att man använder ca 1 dl pesto till pestosnurrorna.
Då blir en hel rulle, dvs ett ark med 250 g smördeg ca 25*42 cm 46 pp.
delar man rullen på 40 snurror blir varje snurra 1 pp.
 
Gör du champinjonsnurrorna blir hela rullen, i samma uträkning som ovanstående 40 pp, och 40 snurror blir då 1 pp per snurra.