Thaikyckling med ris
Supergott med smak av Thailand!!!!
Sonen älskade det!
4 port, 12 pp.p.p
250 g ris
600 g Kycklingfilé
2 tsk Margarin 80%
1 tsk Salt
1 st Lime
1 klyfta Vitlök
1 krm Sambal oelek
2 tsk Currypasta
1 tsk Olja
1 msk Honung flytande
2 dl Vatten
1/2 st Hönsbuljongtärning
2 dl Fraiche 5%
0,5 romansallad
0,5 gurka
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen och stek gyllenbruna i margarin.
Krydda med salt. Ta upp och lägg åt sidan.
Riv limeskal. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlökshack med sambal oelek och currypasta i olja i någon minut.
Tillsätt honung, limeskal, limesaft, vatten, buljongtärning och fraiche. Koka upp.
Lägg i kycklingen och låt allt småputtra ca 5 minuter.
Smaka av.
Servera kycklinggrytan med ris och sallad och gurka.