Lyxig tacopaj

En festlig mexikansk paj med sting! Njut av den med familj eller vänner.
Bjöd på den på mors dag och den gjorde succé. Barnen älskade den och ville gärna ha den någon fredag.
Degen är ljuvlig att joba med och såååå såå god
 
4 port 13 pp.p.p
 

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl 
2 krm salt
1,5 tsk bakpulver
2 msk flytande margarin
1 dl mjölk 0,5%

Tacokrydda:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 gul lök
1 paprika
400 g nötfärs 10%
1 tsk margarin
1 dl vatten
2 dl fraiche 5%
2 msk lättmajonnäs 32%
2 krm svartpeppar
4 tomater
1 dl riven ost 24%
0,5 romansallad

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda i ugn ca 10-15 minuter.
Skala och hacka lök, skär paprika i små bitar. Bryn färs och lök i margarin, tillsätt paprikan. Krydda med tacokryddorna och slå på vatten. Låt småkoka 10 minuter eller tills vätskan är borta. Lägg det i pajskalet.
Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bred det över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Strö över ost och grädda i ugn 20 minuter.
Servera tacopajen med sallad.