Medaljonger med risotto

Krämig risotto med fläskfilé, champinjoner och parmesan. Vitlök ger god smak och passar väldigt bra till fläskfilén.
 
4 port 10 pp
 
600 g Fläskfilé 

2 dl Ris okokt, gärna aborio
2 klyftor Vitlök
2 st gula finhackade lökar 
4 tsk Olivolja
7 dl Kycklingbuljong
4 msk Parmesanost riven
200 g Champinjoner

Hetta upp en tjockbottnad kastrull med 2 tsk olja.

Tillsätt vitlök och lök, låt det fräsa en minut utan att det får färg.

Rör i riset och fräs ytterligare en minut.

Tillsätt buljongen lite i taget under kokningen (bäst blir det om buljongen är varm).

Rör om ofta och låt risotton koka sakta.

När riset är genomkokt och risotton simmig så tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och stek svampen hastigt.

Rör sedan ner svampen i risotton.

Skär köttet i 8 bitar, platta till dem något, pensla med resterande olja och stek eller grilla dem.

Servera risotton i djupa tallrikar, toppa med köttet och servera direkt.