Köttbullar med potatis och sås
Sååååå goda små köttbullar även om jag väljer att byta ut receptets färs mot nötfärs.
4 port, 10 pp.p.p
300 g Älgfärs
100 g Skinkfärs
3/4 dl Havregryn
1 msk Potatismjöl
1 dl Vatten
1 Ägg
1/2 gul riven Lök, 2 msk
1 msk Margarin flytande
800 g kokt Potatis
2 msk Lingonsylt
1 stånd Broccoli
3 Morot
3 dl Köttbuljong
1 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
2 msk Vetemjöl
1 tsk Soja
Blanda havregryn, potatismjöl och vatten i en skål och låt svälla ca 10 min.
Blanda ner färs, lök, ägg och krydda med salt och peppar.
Rulla till bollar och stek i margarin ca 5 min.
Koka upp buljong, vispa ut mjölet i grädden och tillsätt det och soja i buljongen.
Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med potatis, grönsaker, sås och lingon.