Marängkorg

En superläcker efterrätt som tål att bjudas på vid speciella tillfällen! Gör marängkorgarna några dagar innan festen så är det bara att lägga upp innan servering. Jag gjorde mina på förmiddagen och serverade på kvällen.
Sååå vansinnigt vansinnigt goda så jag kan dö!
Detta kommer bli min last!!!!
Notera receptet är för  TRE personer....
 
3 port, 4 pp.p.p
 

1 st Äggvita
1 krm Salt
4 msk Socker
1 dl Jordgubbar, ca 8 st
1 st Kiwi
2 bitar mörk Choklad
1/2 dl Vaniljvisp 12% (ovispad)
1 tsk Florsocker

 

Vispa äggvita och salt till hårt skum.

Tillsätt socker och vispa det styvt.

Spritsa ut till 3 dubbla kransar (7 cm i diam) på bakpappersklädd plåt.

Grädda i ugn 125° tills de blivit torra ca 1 1/2 timme.

Låt kallna på galler.

Fyll dem med vispad vaniljvisp, frukt och bär.

Ringla över smält choklad och pudra på florsocker strax före servering.

Om de inte skall serveras genast bör marängkorgarna förvaras i en burk med tätslutande lock