Mariannetryffel
Något av det godaste julgodis jag har ätit!!!!
Mina favvis!
1 påse Mariannekarameller
250 gram choklad, jag valde fazers mariannechoklad
1 dl vispgrädde
200 gram choklad
Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
Värm grädden i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.
Smält choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
Låt torka och förvara sedan i kylskåp.