Mariannetryffel

Något av det godaste julgodis jag har ätit!!!!
Mina favvis!
 
1 påse Mariannekarameller

250 gram choklad, jag valde fazers mariannechoklad

1 dl vispgrädde

200 gram choklad

 

Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.

Värm grädden i en kastrull.

Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.

Smält choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.

Låt torka och förvara sedan i kylskåp.